En el centre de la bonica ciutat de Sabadell, es troba l’agència Exes Sabadell Centre. En Josep Marín n’és l’ànima. Va descobrir des de ben jove la professió que ara és la seva vocació. Es defineixen com una agència de proximitat, compromesa en la cultura de la ciutat, amb valors com el compromís, honestedat, confiança, transparència i professionalitat. Tenen la voluntat de superar-se cada dia per donar el millor pels clients. Posant així de manifest el paper imprescindibles i humà dels agents immobiliaris en la transformació de la societat actual.

Com van ser els teus inicis en el sector immobiliari?

Vaig tenir la sort de conèixer aquesta professió en una petita immobiliària de Sabadell, Llar 80, i em va captivar la possibilitat de poder ajudar a les persones que tenia tracte com a clients, a donar-los la solució de trobar la llar que buscaven. Al cap de poc temps, en aquesta mateixa petita agència, em van ensenyar a fer valoracions i així ajudar a les famílies que volen vendre. I al cap d’1 any, ja en una altra gran empresa immobiliària Expofinques, és on vaig desenvolupar les habilitats de gestió d’equips. Vaig aprendre moltíssim, ja que li donaven molta importància a la formació. I el darrer pas va ser quan vaig emprendre el meu viatge en solitari fins ara.

– Era la teva vocació? Com et vas preparar?

Vaig descobrir que sens dubte, sí que ho era. I la preparació va venir acompanyada de formació, formació, formació i entrenament, entrenament, entrenament  i volent millorar cada dia.

– Com t’imaginaves que seria la teva agència?

Justament com ara, formada per una petita família que intenta donar el millor de si, en bé dels altres.

– Quins són els valors de la vostra agència?

Compromís, honestedat, confiança, transparència i professionalitat.

– En què es basa el model de negoci de la vostra agència immobiliària i per què has optat per aquest model?

Tenim una clara vocació orientada al client i d’aquesta manera tenim molt clar que en tenim 4 clients ideals: venedor, comprador, arrendador i arrendatari. Amb el que a dins l’empresa, vam crear diversos departaments per tractar i especialitzar-nos enfocats a donar el millor a cada un d’ells.

– Quina és la vostra estratègia?

La nostra estratègia és, no facis pels altres, el que no t’agradi que et facin a tu.

– Oferiu un servei 360º als vostres clients?

Absolutament, des de comprar i vendre un habitatge, gestionar l’ajuda per aconseguir un bon finançament per la compra desitjada, ajudar i orientar a trobar pis de lloguer i al propietari administrar-li la seva finca, tant sigui habitatge, local, nau, de lloguer perquè es despreocupi i visqui tranquil.

Som també innovadors i diferencials, a l’oferir en els nostres serveis, la possibilitat de millorar la finca a l’hora de mostrar-la per la venda amb una tècnica que consisteix a crear un decorat i ressaltar les bondats de l’immoble amb mobiliari i complements de decoració, que es diu HOME STAGING. Aquesta tècnica permet al comprador poder visualitzar la seva llar en pocs segons. Vam implantar aquesta tècnica fa molts anys i amb l’aparició de les noves tecnologies, vam incorporar la possibilitat de veure-la virtualment, en el nostre espai TOUR 360º, habilitat al nostre despatx, per poder visitar un immoble sense cita prèvia.

– A part de lloguer i venda, també comercialitzeu promocions d’obra nova. Com veus les vendes?

I tant, comptem amb un historial molt positiu de comercialització i venda de promocions d’obra nova a Sabadell i actualment tenim una promoció en prevenda amb un 50% ja venuda. Amb el que demostra que, tot i estar el mercat a un ritme més lent que anys passats, encara belluga.

– Heu creat aliances i us heu escampat pel territori o us centreu en Sabadell?

Som de KM0, molt enfocats en el nostre entorn i origen. No obstant això, som associats a una gran associació MLS de Catalunya- APIALIA Sabadell-  on podem obrir les possibilitats de donar servei al client i poder vendre o comprar amb garanties amb qualsevol dels API’s que formen part de l’Associació i Col.legi d’Agents Immobiliaris ( AIC i COAPI).

– Heu notat que després de la pandèmia teniu més peticions de cases fora de les grans poblacions? Com heu vist l’evolució del mercat residencial aquest any?

Sí, que vam detectar una gran demanda de casetes amb jardins i grans terrasses quan va aparèixer la covid, però després el que sí s’ha mantingut és l’augment de demanda de tot tipus d’habitatges, sobretot pel Vallès Occidental, per viure a urbanitzacions i fins i tot també a la ciutat de Sabadell, degut a que els preus són molt més assequibles que a Barcelona i al Barcelonès.

I Sabadell, com és una ciutat molt amable amb zones verdes i propera a entorns naturals, a més de disposar de bones comunicacions ferroviàries i tot tipus de serveis hospitalaris i universitats, doncs ha augmentat la seva població i ha millorat en qualitat de ciutat.

– Sou una agència molt compromesa amb els projectes solidaris i culturals de la vostra ciutat. Explica’ns com ho feu.

Com he explicat som de KM 0 i contribuïm fent aportacions per potenciar la difusió de la bona feina que fan dues entitats teatrals de Sabadell, com són Joventut de la Faràndula i el Teatre Sant Vicenç. Dues entitats TOP a l’estat, en fomentar i donar sortida a joves en el món del teatre. També contribuïm  per potenciar l’esport base als equips de la Creu Alta Sabadell Bàsquet i les seccions de bàsquet del Club Natació Sabadell.

– Quin paper juga el marketing a la vostra agència?

És la nostra essència de viure, som creients del marketing. Si no comuniques, no existeixes.

– A nivell tecnològic esteu preparats per afrontar els reptes actuals?

Amb el que coneixem fins ara, ho tenim implantat i en tenim una adaptació d’acció molt àgil. No entenem la no adaptació. L’aplicació de les noves tecnologies al nostre sector és necessària, ja que faciliten tot i ens ajuden a donar un millor servei. Així que la resposta, és que sí que estem preparats pel que pugui venir.

– Quin consell donaries a aquelles persones que volen comprar un habitatge? I a les que volen vendre?

Doncs, que prenguin la decisió que necessitin, just al moment que ho hagin de fer. Que no esperin a prendre la decisió de vendre o comprar per veure si canvien les coses. Cada moment és l’adequat i el millor sempre, només depèn, de la situació personal de cadascú.

– Quina formació creus que seria necessària per poder donar resposta a les necessitats del sector?

Formació continuada i de reciclatge del sector en si i a més formació empresarial per les persones que volen emprendre el seu negoci propi. Ja que tot agent immobiliari, que vol obrir la seva agència, també ha de tenir coneixements empresarials i de gestió de persones.

– Què poden aportar els agents immobiliaris a la societat i quin serà el seu paper en el futur, diguem d’aquí a 10 anys?

Som una professió d’una importància vital per a moltes famílies, ja que els hi donem suport, assessorament jurídic, fiscal, immobiliari, urbanístic, gestió publicitària, marketing, psicològic,  confidents, i un llarg llistat d’accions, que sense nosaltres els seria un camí difícil, incert i a vegades fins i tot tràgic. 

Imagineu per un moment, que no existís la nostra professió i ofici, sabeu la quantitat de temps, dubtes, viatges, pors i llocs que haurien de fer i patir les persones en general, per vendre/comprar o llogar un habitatge? Per aquesta raó, seguirem sent imprescindibles i humans.

– Què destacaries del projecte de l’AIC?

La vocació a dignificar i professionalitzar mitjançant la formació la nostra professió.

– Què diries als joves que volen incorporar-se a aquest sector?

Que no dubtin ni un segon. Els canviarà a millor la seva vida en tots els àmbits. 

– Quins són els teus reptes de futur?

Com he dit abans, seguir formant-me i millorant processos i adaptant-ne de nous, degut als canvis tecnològics que vindran. I fer que les persones en general siguin i tinguin una vida millor, sempre des de  la nostra humil i privilegiada posició a la societat.

caCatalà