Avui pujo al barri de Vilapiscina per trobar-me amb l’Anna de Finques Vallbona. Ella és la segona generació d’una empresa familiar amb orígens a Capellades i que amb els temps van apostar per obrir una seu a Barcelona. L’Anna, una dona propera i que transmet calidesa, m’explica com creant vincles de confiança i posant al centre les persones, es pot donar un servei acurat i personalitzat a tothom. Aquests són els seus valors i els de la seva marca.

– Com van ser els teus inicis en el sector immobiliari?

Podria dir que personalment estic unida al sector immobiliari des del dia que vaig néixer. Vinc d’una empresa familiar on el meu pare era API i Administrador de Finques i la meva mare treballava també a Finques Vallbona. Professionalment, a temps complet, podríem dir que vaig començar a Finques Vallbona el 2001, quan vaig acabar els estudis.

– Era la teva vocació? Com et vas preparar?  

No era la meva vocació inicial. Més aviat, per la típica negació a les coses que quan ets jove et semblen imposades, o la cerca d’una mateixa, jo volia ser hostessa de vol i de fet vaig treure’m el títol de TCP. Però com solen dir “la cabra tira al monte”. Per preparar-me per ser una bona API vaig cursar el Graduat en estudis immobiliaris i de la construcció a la Universitat de Barcelona (UB). Evidentment, mai pares de formar-te i més si t’agrada el que fas.

– Com t’imaginaves que seria la vostra agència?

Sempre me l’he imaginat com és, com una empresa petita, amb un servei personalitzat i de confiança per als clients.

– Quins són els vostres valors?  

Els nostres valors principals són l’honestedat, la transparència i el compromís amb els nostres clients. Volem construir relacions a llarg termini basades en la confiança.

– En què es basa el model de negoci de la vostra agència immobiliària i per què has optat per aquest model?

El model de negoci de la nostra agència es basa en una atenció personalitzada als clients i en la coneixença profunda del mercat local. Vam optar per aquest model perquè creiem que és la millor manera d’entendre les necessitats dels clients i oferir-los les millors opcions.

Quina és la teva estratègia?

La nostra estratègia consisteix en la promoció constant del nostre llistat de propietats i la nostra marca, el boca-orella, l’ús de les xarxes socials i la participació activa en esdeveniments locals.

– Quines demandes teniu i com els doneu resposta a tots ells?

Les demandes principals són habitatges a preus assequibles i servei de gestió de lloguers. Donem resposta mitjançant una recerca constant de propietats i una atenció personalitzada als propietaris i inquilins.

– Amb el temps heu creat diferents aliances i us heu escampat pel territori…

Hem creat aliances amb altres professionals locals, com arquitectes i advocats, per oferir un servei complet als nostres clients. Tanmateix, el fet de pertànyer al col·legi d’APIS ens permet estar en contacte amb altres companys APIS amb què col·laborem estretament.

– Quin paper juga el Màrqueting a la vostra agència?

El Màrqueting és fonamental per arribar als nostres clients potencials. Utilitzem estratègies en línia i off-line per promoure les nostres propietats i la nostra marca.

– A nivell tecnològic esteu preparats per afrontar els reptes actuals?

Estem preparats tecnològicament, amb un sistema de gestió immobiliària i una presència sòlida en línia. La pandèmia ens ha portat a millorar les nostres eines de treball a distància.

– Arran de la pandèmia molta gent marxa a fora… com heu vist l’evolució del mercat residencial aquest any?

La pandèmia va tenir un impacte inicial que encara es manté tot i que més calmat. Es va veure i persisteix un augment de la demanda de propietats rurals i a zones tranquil·les allunyades de les grans ciutats.

– Quin consell donaries a aquelles persones que volen comprar un habitatge, quin seria? I a les que volen vendre?

A banda del principal consell què és que s’assessorin per un professional immobiliari, ja que la compravenda d’un immoble és una operació important i no és una cosa que es faci habitualment. Hi ha molts aspectes a tenir en compte, no només legals, sinó d’altres com per exemple aspectes comercials, personals, que per a algunes persones poden ser molt estressants. Per tant, és bo i aconsellable que es posin en mans d’experts. Un altre consell per a qui vol comprar seria investigar bé el mercat i estar obert a les opcions. Per a qui vol vendre, és important tenir la propietat ben preparada per a la venda.

– Quina formació creus que seria necessària per poder donar resposta a les necessitats del sector?

La formació contínua és crucial per estar al dia amb les tendències del sector i les regulacions. Cursos de gestió immobiliària, fiscalitat i finances poden ser molt útils.

– Què poden aportar els agents immobiliaris a la societat i quin serà el seu paper en el futur?

Els agents immobiliaris poden facilitar transaccions immobiliàries complexes i proporcionar orientació experta. En el futur, continuarem essent assessors importants per als clients.

– Què destacaries del projecte de l’AIC?

Destacaria l’aliança amb l’AIC com una oportunitat per aprendre i compartir coneixements amb altres professionals de la immobiliària.

– Què diries als joves que volen incorporar-se a aquest sector? 

Als joves que volen incorporar-se a aquest sector, els diria que és important ser pacients, estar disposats a aprendre i construir relacions sòlides amb els clients.

– Quins són els vostres projectes i reptes de futur?

Els nostres projectes futurs inclouen l’ampliació i la millora constant dels nostres serveis per satisfer les necessitats canviants dels clients, perquè ens hem trobat que no només els ajudem en la compra o venda de l’immoble, sinó que ens tenen en compte com a consellers o orientadors en aspectes postvenda on els podem seguir ajudant.

One Response

caCatalà